Перформанс-інсталяція “ГУЛЯЙПОЛЕ” від Kateryna Beslik в рамках Ukrainian Fashion Week.

2 вересня 2024 року о 14:00 в рамках Ukrainian Fashion Week пройшов перформанс-інсталяція “Гуляйполе” від дизайнерки та фешн мисткині Катерини Беслік, за участі театрально-музичного проєкту Mariia&Magdalyna, при підтримці партнера презентації ювелірної студії AGA.TE. 


Перформанс-інсталяція “Гуляйполе” - це рефлексивна подорож крізь дуальність реальності, між життям та смертю. Це межа людського вибору творення чи руйнування. Тут творчість виступає як герой, котрий протистоїть глобальному злу, щоб осягнути природу людини.


Перформанс - це спроба оплакати втрачене, усвідомлюючи закамʼянілий відчай, що труїть своєю непомітністю. Це процес дорослішання і здобуття неймовірної сили.


Катерина Беслік - фешн мисткиня, дизайнерка та стилістка, котра працює на стику мистецтва та моди в техніці апсайклінгу. Її головний медіум - одяг.



Центральна композиція - арт-текстиль, полотно виготовлене зі шматків одягу жителів міста Гуляйполе, персональних речей мисткині та зібраних залишків тканин у дизайн студіях.

“Двері” в інсталяцію - квіткова композиція з рослин зібраних в Гуляйполі та дорогоцінних брошок ювелірної студії AGA.TE.


Гуляйполе - місто в Запорізькій області, яке вже більше двох років знаходиться на межі окупації та життя. Там немає світла, води, газу. Зруйновані більшість будинків, памʼяток архітектури, лікарень, шкіл, музеїв. Але там продовжують жити люди, в тому числі батьки, бабусі та дідусь Катерини.


“З важливого, ще там, в Гуляйполі, я стала Катьою Беслік - дизайнеркою, стилісткою та фешн мисткинею. Там, на південному сході, я стала для себе українкою. Саме звідти я знаю слова “дикість” та “свобода”, - говорить Катя.