MASHAT SS25

AVE:AGE. Неповторні форми, що виникли під впливом часу

Історія старіння часто оточена страхом, але для бренду MASHAT це щось зовсім інше. Це захоплива подорож крізь час, що перетворює тіло й душу на витвір мистецтва. Нова колекція SS25 AVE:AGE не просто оспівує старіння, а запрошує відчути цей процес і побачити в ньому естетику. Тут кожна зморшка, кожна деформація — це мова досвіду, краса життя, що перетікає з одного етапу в інший, підкорюючись величі часу.


AVE:AGE розмиває межу між поколіннями. Величні форми співіснують з делікатними лініями, створюючи образи, що підходять як для динамічного рейву, так і для розкішної вечері. Одяг MASHAT віддзеркалює внутрішні процеси трансформації й рух матерії в часі. Унісекс-крій відкидає гендерні стереотипи, даруючи абсолютну свободу самовираження. Вінтажні гудзики додають ретро-шарму, а нюдові відтінки підкреслюють природну елегантність. Техніки драпірування та складки зображають змінні процеси нашого тіла, тим самим трансформуючи фізичні образи.

Колекція, створена в Україні під час неспровокованої російської агресії рефлексує на тему морального старіння в часи війни. “Емоційне зношення”, рани, понівечення, іржа військової техніки, все це залишає свій слід глибоко всередині і проявляється крізь шкіру назовні. Колекція просочує цей простір, надаючи йому нової форми, де деформації перетворюються на силу, а кожен злам — на потенціал для продовження боротьби.





Презентація AVE:AGE – це вимір який поєднав час, простір і матерію у фізичниму образі плинності. Колекція ожила в стінах Національного культурного центру “Український Дім” в останній день виставки «МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль» й ознаменувала відкриття 55-го сезону Ukrainian Fashion Week.

Демонтрація AVE:AGE від MASHAT стала частиною унікальної п'єси автора ANTIVIANTI, де новостворений Бог старіння, Геріантос, ожив у стінах культурного простору. Театрально-перформативний акт реалізувався XXX Performance – українським прогресивним танцювального колективом, який у своїй творчості досліджує та розкриває тему тілесності й фізичної синергіі. Драматична трансформація – за музичного супроводу äsc3ea.




Як і в попередніх колекціях MASHAT, AVE:AGE вшановує рутину життя та етапи природніх змін. Тут старіння постає як типовий процес, притаманний кожному, але який втілює рідкісний витвір. Фрагменти життя відбиваються на матерії та стають частиною нашої унікальної історії. Ми не можемо зупинити цей процес, але можемо навчитися приймати його і цінувати кожен момент існування.

Vive la routine!