TG Botanical представляє колекцію SS25 на Ukrainian Fashion Week

TG Botanical, український бренд сталої моди, відомий своєю інноваційною інтеграцією природи і технологій, презентує колекцію весна/літо 2025 (SS25) під час Ukrainian Fashion Week у Києві. Захід відбудеться 4 вересня в Музеї Тараса Шевченка.

Цього сезону дизайнерка Тетяна Чумак шукає натхнення у мінливих ландшафтах – від повітряних просторів континентів до інтимних текстур під нашими ногами.


В основі цієї колекції лежить непохитна прихильність TG Botanical до сталого розвитку та інновацій. Черпаючи натхнення в самій Землі – родючому ґрунті, що живить життя, — бренд переосмислює моду як гармонійний зв'язок між людством і природою. Жата фактура одягу, яка вже стала ДНК бренду, відсилає до багатого грунту, символізуючи потенціал нескінченного зростання та трансформації.

Для презентації колекції SS25 TG Botanical створив кінетичну інсталяцію, яка відображає рух природи. Лебідки, встановлені на локації, що плавно піднімають та опускають вироби колекції, імітують рухи вітру та природні зміни. Такий підхід дозволяє гостям відчути динаміку і дух нової колекції, кожен виріб якої немов оживає в ритмі з природою.















Про TG Botanical:

TG Botanical – бренд сталої моди, заснований у 2021 році українською дизайнеркою Тетяною Чумак. Бренд виробляє сучасний жіночий одяг з акцентом на сировину – такі волокна, як коноплі, льон, бавовна та кропива. TG Botanical використовує експериментальні методи фарбування тканин рослинними пігментами, отриманими з квітів пижма, жолудів, лушпиння цибулі та кавових зерен. Бренд приділяє особливу увагу етичним методам виробництва.

Перший показ TG Botanical відбувся в рамках офіційної програми CPHFW FW23, де дизайнерка Тетяна Чумак стала однією з трьох фіналісток премії Zalando Sustainability Award. Перший незалежний показ бренду відбувся під час Тижня моди в Копенгагені SS24.